Biologische, eerlijke kleding is misschien iets duurder maar wel eerlijk geproduceerd. Eerlijke kleding is modern, klassiek en casual te dragen. Het dragen van biologische kleding geeft een gevoel van welbehagen, eerlijk zijn voor mens en milieu. De katoen voor deze kleding is geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, dit zorgt voor goede levensomstandigheden en een beter milieu. Daarnaast zorgen de producenten ervoor dat de arbeiders eerlijk worden betaald en de werkomstandigheden passen bij eerlijke handel.

De volgende kledingmerken zijn biologisch en hebben zowel een dames- als heren kledinglijn. 

  • Asquith London
  • Curare Yogawear
  • Breath of Fire
  • The Spirit of OM
  • Yogamasti
  • Kamah
  • OGNX
  • Kidneykaren
  • Yogistar

 

Asquith London

Het kledingmerk Asquith London vindt zijn oorsprong in Engeland. De kleding wordt vervaardigd in een kleine fabriek, in de buurt van New Delhi, India. De werkomgeving van de medewerkers is goed, schoon en veilig en de producten voldoen aan hoge en strenge normen. Alle medewerkers zijn minimaal 18 jaar en ontvangen minimaal het minimum loon. De organische katoen stoffen zijn GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. De bamboe stof die voor de kleding wordt gebruikt is zacht en duurzaam, sterk absorberend en laat de huid ademen en absorbeert het vocht uit het lichaam. De stoffen worden streng gecontroleerd en getest op onder andere piling, krimp en kleurechtheid.

Curare Yogawear

De modellen van Curare Yoga Wear zijn eenvoudig, ongecompliceerd en voorzien van mooie details. De pasvorm is perfect en de kleding is duurzaam en aangenaam te dragen. De ontwerpers gaan voor duurzame mode. Curare Yoga Wear heeft verschillende collecties, waaronder Flow en Breath.  De Flow collectie is ontwikkeld voor ontspanning,  gemaakt van prachtige bamboe stoffen. De Breath collectie voor dynamische yogavormen en Bikram yoga.

Breath of Fire

Het jonge Zwitserse kleding merk Breath of Fire is gespecialiseerd in yoga en meditatie kleding. De ontwerpers hebben Breath of Fire hebben functionaliteit, comfort, elegantie en stijl voor ogen. De perfecte pasvorm geeft ruimte om te bewegen. De samenstelling van het materiaal zorgt voor een goede, comfortabele pasvorm. Het materiaal is zachte, biologische katoen, 5% elastran wat zorgt voor de goede pasvorm. De zachte kleuren en de speciale behandeling van de stof geven de kleuren extra elan.

The Spirit of OM

De bio-energetische yoga en wellness kleding van Spirit of OM is een mooie combinatie van mooie materialen, vakmanschap, functie en design. Kleding met de prachtige motieven als Flower of Life, Chakra’s en Chi motieven. Het onderscheidende kenmerk van de kleding is het symbool OM, wat staat voor vitaliteit en perfectie en symboliseert het alles omvattende komische bewustzijn.

Yogamasti

De kledinglijn Yogamasti heeft een artistiek design, is een innovatief merk en biedt de moderne yogi comfort in stijl. De motieven zijn handgeschilderd. De kleding is vervaardigd uit stof mix van katoen en lycra waardoor het comfortabel en ademend draagt. Handgeschilderde motieven zijn artistiek, geven de kleding een mode element en maken de tops tot een echte eye-catcher. De top Kurti Om is een mooi shirt in Indische Kurta stijl, het borduurwerk is in contrasterende kleuren en het lint met houten kralen is een mooi detail.  Ook de andere tops hebben een goede pasvorm en zijn daarbij functioneel en modieus.

Kamah

De kleding van het merk Kamah is duurzaam geproduceerd met aandacht voor de partners, milieu en de instandhouding van hulpbronnen. Kamah betekent gewijde liefde en het ware geloof in het Hindoe.

OGNX

Het kledingmerk OGNX is een jong merk dat opgericht is in Berlijn. Het DNA van OGNX is duurzaam, organisch, XtraStylish en genereus. OGNX is een merk voor mensen die willen weten wat het verhaal is achter een product. Zo wordt er alleen GOTS gecertificeerde katoen gebruikt en is OGNX tegen kinderarbeid, verspilling van middelen en het benadelen van mensen. De collectie wordt aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen ondanks de eerlijke behandeling van arbeiders, de duurdere materialen en de hoge kwaliteit. 

Kidneykaren

Het kledingmerk Kidneykaren is een jong, Duits merk die gespecialiseerd is in unieke accessoires: tubes in verschillende kleuren en vormen. Kidneykaren zegt dan ook dat fahion er niet alleen goed uit moet zien maar ook praktisch moet zijn. Karen Rohweder, oprichtster van Kidneykaren, bedacht een nierwarmer die het rug- en niergebied zou verwarmen in koude periodes. Daarnaast is de nierwarmer ook modieus omdat het met andere kledingstukken gecombineerd kan worden. 

Yogistar

Yogistar is een stijlbewuste leverancier van yogakleding, yogamatten en nog veel andere yoga-benodigdheden. Yogistar is een creatief merk, heeft kwaliteit, gebruikt natuurvriendelijke producten en is geboren uit liefde voor yoga. Het merk geeft het gevoel in balans te zijn.